Vicepresident luistert naar gepensioneerden Bruynzeel

‘Unu na pensioen man, en un’ pensioen na honderd vijf en zeventig golu,
unu no man libi’, zei Raoul Barsati, voorzitter van de bond
Belangenbehartiging ex- arbeiders van Bruynzeel Suriname
Houtmaatschappij NV.

Hij sprak tijdens het bezoek dat de gepensioneerden van NV Bruynzeel Suriname aan vicepresident Ronnie Brunswijk brachten, zo meldt het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident woensdagavond 7 juli. De gepensioneerden boden Brunswijk een petitie aan.

Barsati overhandigde namens de groep gepensioneerden die petitie aan de vicepresident.
De bondsvoorzitter gaf aan, dat hij vanwege Covid-19 met een kleine groep naar het Kabinet was gekomen. De groep was aangenaam verrast door de spontane ontvangst van de Brunswijk.

In de petitie maken de gepensioneerden kenbaar allang niet meer in staat te zijn een menswaardig bestaan te kunnen leiden met het karig pensioen van SRD 175 per maand. Hieromtrent waren reeds gesprekken gevoerd met de vorige regering, zonder het gewenste resultaat.

‘Wij hebben hard gewerkt in dit bedrijf’, zei Barsati. De vicepresident reageerde verbaasd met de vraag ‘Fa ye libie’ (‘Hoe leef je’) in deze tijd met zo’n pensioen? Hij beloofde deze kwestie gelijk bespreekbaar te maken tijdens de vergadering van de Raad van Ministers. De groep
gepensioneerden was gerustgesteld met deze belofte van de Brunswijk.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: