Mogelijke schutter aanslag op Peter R. de Vries is rapper Delano G.

De tweede verdachte van de aanslag op Peter R. de Vries is de 21-jarige Rotterdamse rapper Delano G.. Zwaarbewapende agenten vielen dinsdagnacht zijn tweede woning in Tiel, provincie Gelderland, binnen. Op basis van het signalement wordt G. beschouwd als de vermoedelijke schutter. Volgens bronnen was de jonge rapper al eerder het criminele pad op gegaan, zo melden woensdag diverse Nederlandse media.

Zwaarbewapende agenten waren een woning in de Tielse wijk Passewaaij binnengedrongen. Buurtbewoners schrokken hevig, vooral omdat op dat moment niemand wist dat het verband hield met de poging tot moord op journalist Peter R. de Vries. 

Direct nadat misdaadjournalist Peter R. de Vries dinsdagavond in het centrum van Amsterdam was neergeschoten, opende de politie een massale klopjacht op de daders. Een zilverkleurige Renault met de twee verdachten – ook een 35-jarige inwoner van Maurik zat in de wagen – werd op de snelweg A4 bij Leidschendam door een arrestatieteam klemgereden. Volgens de Amsterdamse politiechef Frank Paauw is een van hen de schutter.

Gezien het signalement dat de politie direct verspreidde zou de 21-jarige van dichtbij meerdere keren op De Vries hebben geschoten. Het zou volgens bronnen gaan om een jonge rapper, die volgens vrienden in Tiel al eerder het criminele pad is opgegaan.

Na de inval werd de huurwoning urenlang compleet doorzocht.

Op het adres staat een muzieklabel geregistreerd van een 21-jarige rapper. 

Volgens de bekende website Geen Stijl figureerde Delano in 2018 in 101Barz, een hiphop-programma van de omroepcombinatie BNN-VARA. De omroep heeft de betreffende video inmiddels verwijderd van de site.

Tegelijk met de inval in Tiel werd ook een inval in Maurik gedaan, in de woning van de 35-jarige Poolse verdachte, chauffeur van de auto van beide verdachten. Ook daar werd de woning doorzocht en zijn spullen in beslag genomen. 

De politie denkt ook de vermeende rolverdeling van de opgepakte verdachten te weten. Delano zou de man zijn die zeker vijf keer schoot op De Vries. De Pool Kamil E. zou de bestuurder van de vluchtwagen zijn geweest. Kamil E. is vorige week ook door de politie aangehouden. De man werd toen in Maurik aangehouden voor bedreiging. Bij die bedreiging was mogelijk een vuurwapen gebruikt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: