Iedere dag hoor je een andere prijs van eenzelfde product

‘Ik heb er helemaal geen woorden meer voor wat er allemaal in het land gebeurd. Iedere dag hoor je een andere prijs bij de groentenstands. En de prijzen zijn ook om te schrikken’, zegt Golsa. Zij is alleenstaande, heeft een vaste baan en maakt ook gebakjes op bestelling om uit te komen. ‘Maar, het is toch moeilijk te redden.’

De alleenstaande vrouw geeft aan, dat zij dagelijks langs enkele groentenstands voorbij gaat voor zij naar het werk gaat en op de terugweg weer langs anderen. ‘Maar, iedere keer hoor je een ander prijs, er zijn enkele die het op één prijs houden voor een week, maar je hebt anderen die dagelijks de prijs veranderen. Ik kocht eerder zes pepers voor SRD 2,50 en nu zijn die zes pepers SRD 25 geworden. Iedere dag hoor je een andere prijs dan SRD 15, SRD 20 en nu SRD 25, is vreselijk. Het gaat hierbij om iets dat noodzakelijk is, maar ook de prijzen van groentensoorten worden met de dag verhoogd. Je koopt vandaag een bos bladgroente voor SRD 20 en morgen koop je die zelf groenten voor SRD 25. Mij werd zelfs een bos van SRD 30 aangeboden, dat kan toch niet?!’

‘Ik begrijp dat dingen verhoogd zijn en dat er zo ook een aanpassing bij de prijs gedaan moet worden, maar dit is veels te erg. Je springt al van SRD 7,50 naar SRD 10 en nu hoor je SRD 30, kan niet’, zegt Golsa. ‘Ik was nog zo blij toen ik met een SRD 50 al verschillende groente kon kopen, maar nu kan je daarmee maar een tot twee groenten vinden. Het breekt mijn spirit om dat te zien. Nu wij het nodig hebben, zijn enkelen van ons toch genoodzaakt het te kopen. Niet een ieder kan planten of kweken. Dus je gaat uiteindelijk de dingen moeten accepteren. Ik hoop echt dat er een verandering komt. Zo worden we met de dag armer’, benadrukt Golsa.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: