SER-advies inzake Memorandum of Economic and Financial Policies

‘Gang naar IMF lijkt laatste strohalm voor Suriname om uit
sociaaleconomische en financiële crisis te geraken’

De Sociaal Economische Raad (SER) heeft haar Adviesrapport inzake het Memorandum of Economic and Financial Policies (MEFP) uitgebracht aan de president Chandrikapersad Santokhi. Het doet een beknopt verslag van de recente economische ontwikkelingen en schetst het economische en financiële programma waarvoor de regering van Suriname IMF-steun (Internationaal Monetair Fonds) vraagt onder een 36-maand Extended Arrangement in het kader van de Extended Fund Facility (EFF).

Het gepresenteerde document is een “gentlemen’s agreement” tussen de Staat Suriname en het IMF. Blijkbaar kunnen aanpassingen niet zonder meer want dat moeten de onderhandelingen opnieuw worden gevoerd.
De gang naar het IMF lijkt de laatste strohalm beschikbaar voor Suriname om te geraken uit de sociaaleconomische en financiële crisis, aldus de SER.

De regering moet, zo stelt de SER onder andere in haar adviesrapport, een speciale website (Nederlands/Engels) voor het IMF-programma
opzetten, waarbij de vorderingen van het programma te volgen zijn. Het communiceren van het programma naar de gemeenschap moet door ter zake deskundigen geschieden in alle lokale talen.

SER: ‘Vanwege de impact van het programma op de gemeenschap is transparante/eerlijke communicatie dringend vereist voor het verkrijgen van begrip en draagvlak vanuit de gemeenschap. Door de juiste communicatie kan de regering politieke misleiding van de gemeenschap voorkomen. Er dient hierbij gebruik gemaakt te worden van zowel traditionele media als online media platformen.
De uitvoeringscapaciteit is een punt van zorg en moet zo snel mogelijk worden vergroot.’

Klik op onderstaand link om het gehele rapport te kunnen lezen:

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: