Rechter beveelt vakbond ‘s Lands Hospitaal cruciale afdelingen dispensatie te verlenen

De rechter in Kort Geding heeft dinsdagavond 6 juli de vakbond bij ‘s Lands Hospitaal bevolen dispensatie te verlenen aan cruciale afdelingen van de ziekeninrichting opdat de zorg van patienten kan worden geboden. 

Rechter Alida Johanns heeft de minister van Volksgezondheid tot donderdag de ruimte gegeven om een besluit te nemen over het voorstel gedaan door de ziekenhuisdirectie over de uitbetaling van een lumpsum en vervoerstoelage aan het personeel.

De vakbond bij ‘s Lands Hospitaal en die bij het Marwina Ziekenhuis hadden dinsdagmorgen besloten alle werkzaamheden neer te leggen. Ze eist uitbetaling van een lumpsum over 2020. Ook de uitbetaling van een eerder overeengekomen vervoerstoelage willen ze uitbetaald krijgen en met de besprekingen voor een nieuwe cao moet een aanvang gemaakt worden.  

De ziekenhuisdirectie stapte naar de Kort Reding-rechter om de werkzaamheden in het ziekenhuis hervat te krijgen. De rechter heeft verder partijen tot comparitie gelast.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: