MMA-vechters worden in Nevada (VS) niet gestraft na positieve marihuane test

MMA-vechters (Mixed Martial Arts) zullen niet langer worden gestraft als ze positief testen op marihuana tijdens een wedstrijd in de Amerikaanse staat Nevada. De Nevada State Athletic Commission (NSAC), een van de belangrijkste regelgevers in vechtsporten, heeft woensdag 7 juli ingestemd om het verbod op cannabisgebruik op te heffen.

Het nieuwe beleid, dat dezelfde dag van kracht werd, heeft geen terugwerkende kracht voor lopende zaken en zal gevolgen hebben voor MMA-vechters en boksers die in de staat in de ring verschijnen.

‘We moeten altijd voorop lopen in deze problemen’, zei NSAC-voorzitter Stephen J. Cloobeck. ‘Ik geloof dat het gerechtvaardigd en verdiend is, aangezien marihuana legaal is in deze staat. Ik denk dat we een sprong voorwaarts moeten maken, de leider zijn zoals we altijd zijn geweest.’

De NSAC zal de komende zes maanden nog steeds testen op marihuana voor gegevensdoeleinden, waarna het zal beslissen of het testen zal doorgaan of niet.

Eerder in 2021 kondigde het United States Anti-Doping Agency (USADA) – de antidopingpartner van de UFC (Ultimate Fighting Championship) – aan dat het positieve marihuanatests niet langer als een antidopingovertreding zou beschouwen.

USADA kan een atleet nog steeds straffen als er aanwijzingen zijn dat ze marihuana hebben gebruikt om hun prestaties te verbeteren of als ze zichtbaar onder invloed zijn op de dag van een gevecht. Evenzo zal de NSAC ook een vechter uit een gevecht verwijderen als ze zichtbaar onder invloed van marihuana zijn op de dag van een wedstrijd, volgens Damon Martin van MMA Fighting.

Vóór de regelwijziging van woensdag schorste de NSAC atleten die positief testten op marihuana op een niveau van meer dan 150 ng / ml voor maximaal negen maanden en legde ze een boete op.

Verschillende Staatscommissies, waaronder Californië en New York, verbieden nog steeds het gebruik van marihuana. Florida stopte in mei met testen op cannabis.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: