Legende Dilip Kumar met staatseer begraven

De begrafenis van de legendarische acteur Dilip Kumar heeft plaatsgevonden met volledige staatseer in Mumbai. De acteur stierf woensdagochtend vroeg op 7 juli, op 98-jarige leeftijd in het Hinduja-ziekenhuis. De begrafenis van Dilip Kumar is gehouden in Juhu Qabrastan in Santacruz.

Maharashtra CM Uddhav Thackeray heeft een staatsbegrafenis uitgeroepen voor het icoon van de Hindi-cinema. Acteurs Shah Rukh Khan, Ranbir Kapoor, Dharmendra, Shabana Azmi en Vidya Balan bezochten eerder op de dag de residentie van Dilip Kumar om zijn weduwe Saira Banu te condoleren. 

Het officiële Twitter-account van de acteur meldde woensdagochtend: “Met een zwaar hart en diep verdriet, kondig ik het overlijden aan van onze geliefde Dilip Saab, enkele minuten geleden. We zijn van God en tot Hem keren we terug.”

De volgende update luidde: “Vandaag de begrafenis om 17.00 uur. Juhu Qabrastan in Santacruz Mumbai.”

Het is de laatste groet geweest aan India’s meest gerespecteerde acteur, bekend van zijn rollen als tragische held in films. Hij was geboren als Mohammed Yusuf Khan in 1922 in Peshawar, nu in Pakistan, maar stond bekend onder de naam Dilip Kumar. Kumar wordt overleefd door zijn vrouw, Saira Banu, een top Bollywood-leading lady in de jaren zestig en zeventig.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: