Hete olie op hond testcase voor Wet Dierenwelzijn

Dierenvriendin Linda Atjak meldt, dat de zaak waarin een vrouw onlangs een hond van de buren met hete olie overgoot een nadelig staartje voor de dader kan hebben.

Anders dan voorheen het geval is in Suriname, vond de behandelend inspecteur het naar verluid niet voldoende dat slechts voor de gemaakte kosten r opgedraaid. ‘Blijkbaar vond de inspecteur de zaak van dusdanige orde dat hij naar de Officier van Justitie heeft gebeld en de zaak heeft overgedragen aan de officier’, vertelt Atjak.

Hoewel de kosten ondertussen zijn vergoed speelt de Wet Dierenwelzijn in deze zaak een belangrijke rol. Atjak hoopt hiermee, dat de wet ook in andere zaken zal worden gebruikt. De cultuurverandering om op basis van de wet deze misdaden tegen dieren aan te pakken ervaart Atjak als hoopgevend. Recentelijk werd ook al een hond gekapt, over de ‘straf’ in die zaak bleek de eigenaresse niet tevreden. Atjak vertelt, dat in die zaak de dader de kosten moest vergoeden.

Met het optreden van de politie in deze ‘hete olie zaak’ zegt dierenvriendin Atjak dat ‘het een verademing is dat dit is doorgeleid naar een Officier van Justitie’.

Zij merkt verder op dat de Wet Dierenwelzijn nog niet bekend is bij alle agenten. Zij pleit daarom ervoor, dat meer agenten deze wet kennen, zodat misdaden tegen dieren niet ongestraft blijven. ‘Wie een hond wil wegjagen kan water uit de kraan gooien, maar hete olie is met voorbedachte rade, zoiets doe je gewoon niet’, aldus Atjak.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: