Harry Kane schiet Engeland met 1 penalty in verlenging tegen Denemarken naar finale EK-voetbal: 2-1

De Engelse ‘goaltjes-dief’ Harry Kane heeft Engeland woensdagavond 7 juli lokale tijd in de eerste helft van de verlenging in de wedstrijd tegen Denemarken in het Londense Wembley-stadion met een penalty naar de finale van het EK-voetbal. 

In eerste instantie zat doelman Kasper Schmeichel het schot van Kane te stoppen, maar de bal kwam opnieuw voor de voeten van de spits en die schoot alsnog de 2-1 achter Schmeichel.  De Engelse speler Raheem Sterling wist op sluwe wijze een strafschop te forceren, nadat hij was gestruikeld over een been van Joakiem Maehle en ter aarde stortte. Voor de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie was het duidelijk: strafschop.

De Engelsen versloegen het toch wel even sterke Denemarken met 2-1. Met dat ene schot kwam een einde aan de Deense droom. De Denen kunnen terugzien op een geslaagd EK dat met het drama rond Christian Eriksen begon. Tegen het einde van de verlenging bleken de Denen vermoeid te zijn en hadden moeite om een spervuur van Engelse aanvallen te stuiten.

Mikkel Damsgaard schoot in minuut 30 de bal met een vrije trap over de muur in het Engelse doel: 0-1 voor de Denen. Het was ook de eerste tegengoal voor Engeland dit toernooi.

Simon Kjaer zorgde er in de eerste helft voor, in de 39e minuut, dat er voor de elfde keer dit toernooi in eigen doel werd gescoord: 1-1. Voor dit EK gebeurde dat slechts negen keer in totaal. 

Engeland kan zich nu opmaken voor een naar verwachting boeiende finale tegen Italië, komende zondag.

Engeland heeft voor het eerst in de historie de EK-finale bereikt. In 1968 en 1996 haalden de Engelsen de halve finale, maar nooit haalden ze de eindstrijd. Denemarken is de Europees kampioen van 1992. De onderlinge resultaten sinds 1982 spreken echter in het voordeel van de Denen. Oefenwedstrijden daargelaten, lukte het Engeland sinds 1982 in 39 jaar tijd maar één keer om te winnen van de Denen. Dat was op het WK 2002 in Zuid-Korea en Japan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: