Djokovic goed op weg naar 6e eindzege op Wimbledon

Novak Djokovic lijkt goed op weg te zijn om zijn zesde eindzege op Wimbledon in de wacht te slepen. De nummer één van de wereld toonde woensdagochtend 7 juli in de kwartfinales van het bekendste tennisstoernooi ter wereld geen medelijden met Márton Fucsovics: 6-3, 6-4 en 6-4.

In de halve eindstrijd treft Djokovic de Rus Karen Khachanov of Denis Shapovalov uit Canada. Beide tennissers stonden nog nooit in de halve finales van Wimbledon. Djokovic bereikte woensdag voor de tiende keer de laatste vier. Eerder dit jaar won hij ook al de Australian Open en Roland Garros.

De 34-jarige Serviër, die op het het heilige gras net als Rafael Nadal en Roger Federer zijn 20e grandslam-titel wil veroveren, had bijzonder weinig moeite met de Hongaar, die veel kwaliteit tekort kwam tegen Djokovic.

Djokovic won Wimbledon in 2011, 2014, 2015, 2018 en 2019. In drie van ervan klopte hij Federer in de finale. Twee keer versloeg hij de 39-jarige Zwitser in vijf sets. Twee jaar geleden gebeurde dat ondanks het feit dat Federer twee wedstrijdpunten op eigen service niet kon benutten.

Federer treft in zijn kwartfinale woensdag Hubert Hurkacz uit Polen. De winnaar van dat duel stuit op de Italiaan Matteo Berrettini of Felix Auger-Aliassime uit Canada.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: