Alleen wijnen die in Rusland zijn gemaakt, mogen champagne worden genoemd onder de nieuwe wet van Poetin

President Vladimir Poetin heeft een nieuwe wet ondertekend die bepaalt dat alleen mousserende wijn die in Rusland is gemaakt als champagne mag worden bestempeld.

Als misschien wel de beroemdste benaming van Frankrijk, debatteren mensen soms over wanneer “Champagne” met een hoofdletter moet worden geschreven of niet.

Maar onder de nieuwe regel van Rusland, noem dat Franse spul helemaal geen “Shampanskoye” – het Russische woord voor “Champagne”. In plaats daarvan moet de invoer uit Frankrijk gewoon de woorden “mousserende wijn” dragen.

Als je je fizz “Shampanskoye” wilt noemen, moet het op Russische bodem worden geproduceerd.

Volgens The Guardian dreigde Moët Hennessy om hun bubbels helemaal niet meer naar Rusland te sturen; tegen maandag zou de producent echter naar verluidt flessen met verse “mousserende wijn”-labels hebben verzonden, in de hoop zijn aandeel van 1 miljoen liter van de 6,5 miljoen liter daadwerkelijke import van Champagne uit Rusland elk jaar te behouden.

De Franse krant Le Monde suggereerde naar verluidt ook dat de verhuizing zowel persoonlijk als financieel gemotiveerd zou kunnen zijn, erop wijzend dat miljardair Yuri Kovalchuk, een naaste Poetin-medewerker, wijnmakerijen in de regio bezit.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: