14e Geplaatste Pool Hurkacz slaat Federer uit Wimbledon

Roger Federer is uitgeschakeld op Wimbledon. De Zwitser bleek woensdagmiddag 7 juli in de kwartfinales niet opgewassen tegen Hubert Hurkacz. De Pool, als veertiende geplaatst, was in drie sets te sterk: 6-3 7-6 6-0.

Federer, 39 jaar inmiddels, is achtvoudig winnaar op Wimbledon.

De Zwitser stond voor de zevende keer op rij in de kwartfinales, maar tegen Hurkacz had hij het lastig en maakte veel fouten. Na het verlies in de eerste set ging het in het tweede bedrijf lang gelijk op, maar verloor Federer de tiebreak. In de derde set kwam hij er niet meer aan te pas.

Federer kwam dit jaar niet veel in actie vanwege een knieblessure. Hij maakte zijn opwachting op Roland Garros, maar stopte daar in de vierde ronde, omdat hij zich op Wimbledon wilde richten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: