Virgin Galactic wil Jeff Bezos verslaan

Richard Branson zal aan boord zijn van de eerste volledig bemande testvlucht van zijn Virgin Galactic-ruimtevliegtuig, waarmee hij Jeff Bezos zal verslaan als de eerste eigenaar van een raketbedrijf die naar de ruimte vliegt.

Afhankelijk van het weer en andere factoren kan de missie al op 11 juli van start gaan. Met dit lanceervenster kan de vlucht plaatsvinden net voor de lancering van Blue Origin van zijn New Shepard-suborbital-voertuig, dat gepland staat voor 20 juli. Die New Shepard-vlucht zal Bezos, de oprichter van Amazon, plaatsen.

Dit zal de 22e vluchttest zijn voor de VSS Unity met zes passagiers en twee piloten, een van de SpaceShipTwo-voertuigen van Virgin Galactic, evenals de vierde bemande ruimtevlucht van het bedrijf.

Het is de bedoeling van Branson om een commerciële ruimtevluchtdienst te introduceren. Zo’n 600 mensen hebben al een aanbetaling gedaan om de rit te maken.

Als we de Britse ondernemer zien doen, betekent dit dat die klanten nu bijna de volledige ticketprijs moeten overhandigen, die in sommige gevallen $ 250.000 zal zijn.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: