TCT gaat optreden tegen eigendunkelijke verhoging bustarieven

Transport directrice Estrea Noordzee van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zegt, dat niet zal worden geschroomd om hard op te treden tegen buschauffeurs en/of bushouders die eigendunkelijk verhoogde tarieven voor een busrit vragen. Bij het ministerie van TCT zijn er volgens haar inderdaad meldingen binnen gekomen daarover.

Volgens Noordzee is TCT bezig deze zaken te onderzoeken. Indien blijkt dat buschauffeurs hogere tarieven aan passagiers hebben gevraagd dan zal hun chauffeurskaart ingevorderd worden. Als het om de bushouder gaat zal overgegaan worden tot intrekking van de busvergunning.

Overleg gaande

Het ministerie van TCT is reeds geruime tijd bezig met besprekingen met de bushoudersorganisaties en de NVB om te komen tot de vaststelling van nieuwe bustarieven. TCT-minister Albert Jubitana heeft een week geleden in de Nationale Assemblee hierover mededelingen gedaan. Aanpassing van de huidige tarieven zijn volgens de bewindsman noodzakelijk vanwege de ontwikkelingen op het koersenfront en de brandstofprijzen. Ondertussen zijn de brandstofprijzen in het afgelopen weekend weer naar boven aangepast. Nog meer reden dus om de bustarieven aan te passen.

Directrice Noordzee  zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname, dat TCT op basis van het overleg met de transportorganisaties een goed overwogen en doordacht voorstel zal doen aan de regering.

Minister Jubitana zei tijdens de begrotingsbehandeling in het parlement, dat de regering bij de vaststelling van de nieuwe bustarieven een balans zal trachten te vinden tussen de mogelijkheden van de passagiers en de realistische kosten binnen de sector. De minister zegt bewust te zijn van de noodkreten vanuit de samenleving met betrekking tot verhoging van de bustarieven. Hij zegt daarom, dat tijdens het overleg met de transportorganisaties ook nauw contact gehouden wordt met zijn collega van Financiën om binnen de marges van de mogelijkheden een goede oplossing te vinden voor het bustarieven problematiek.

Reeds geruime tijd zijn er geluiden dat de tarieven verhoogd zullen worden naar rond de SRD 10. Op social media gaan er ook berichten langs van passagiers die zich erover beklagen dat ze SRD 10 en soms meer moeten betalen voor een busrit. 

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: