Israël zegt dat Pfizer-vaccin minder effectief is in het voorkomen van deltavariant-infectie

Het Pfizer-BioNTech-coronavirusvaccin is gedaald tot 64 procent effectiviteit bij het voorkomen van infectie in Israël, aangezien de deltavariant zich over het land blijft verspreiden, zei het ministerie van Volksgezondheid maandag.

Volgens Israëlische gegevens die in maart werden gepubliceerd, had het twee weken nadat het vaccin was gegeven een werkzaamheid van 99 procent bij het voorkomen van symptomatische COVID-19 en 91,2 procent bij het voorkomen van infectie.

Het ministerie voegde eraan toe dat het vaccin voor 93 procent effectief is in het voorkomen van ziekenhuisopnames en ernstige symptomen.

Ministerie van Volksgezondheid zegt dat COVID-vaccin 64 procent effectief is bij het voorkomen van infecties, maar experts verschillen van mening

Ministerie merkt op dat het vaccin nog steeds voor 93 procent effectief is in het voorkomen van ziekenhuisopnames en ernstige symptomen.

Desondanks zijn gezondheidsbronnen van mening dat de werkzaamheid van de inenting tegen de deltavariant veel lager is dan aanvankelijk werd aangenomen.

De belangrijkste onderzoeksresultaten tot nu toe, waaronder die van de Britse gezondheidsautoriteiten gepubliceerd in het medische tijdschrift Lancet, tonen aan dat twee weken na de tweede dosis het Pfizer-BioNTech-coronavirusvaccin voor 88 procent effectief is tegen de delta-variant. Dat is slechts iets minder dan de 93 procent voor de alfavariant.

De delta-variant wordt echter beschouwd als anderhalf keer besmettelijker dan de alfa en twee keer zo besmettelijk als de originele versie van het virus.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: