Een smokkelaar van een cocaïnejacht van 60 miljoen pond.

Een drugssmokkelaar die een jacht met tientallen miljoenen ponden cocaïne over de Atlantische Oceaan voer, moet meer dan 328.000 pond terugbetalen.

Gary Swift en zijn scheepsmaat Scott Kilgour waren aan boord van de SY Atrevido, die voor de kust van Pembrokeshire voor anker lag, toen douanebeambten hen bestormden tijdens een vroege ochtendaanval.

Het paar was net vanuit Suriname in Zuid-Amerika naar de wateren van Wales gevaren met meer dan 750 kg zeer zuivere cocaïne verborgen in “elke beschikbare opslagruimte” in de boot – zelfs de koelkast. Maar buiten het medeweten van de smokkelaars waren hun activiteiten al weken onder toezicht van wetshandhavingsinstanties.

De groothandelswaarde van de klasse A-vangst zou ongeveer £ 24 miljoen bedragen, met een straatwaarde van misschien £ 60 miljoen.

In januari vorig jaar werden Swift en Kilgour veroordeeld tot in totaal 33 jaar gevangenisstraf, waarbij een rechter de beklaagden vertelde dat de cocaïne die ze naar het VK smokkelden “ellende en vernedering” zou hebben gebracht voor gebruikers en verwoeste gemeenschappen.

Het Liverpoolse paar keerde deze week terug naar Swansea Crown Court via een videolink vanuit de Long Lartin-gevangenis in Worcestershire voor een hoorzitting over de opbrengsten van de Crime Act (Poca).

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: