Bucks and Suns probeert een einde te maken aan titeldroogte in NBA Finals
DOOR CHRIS DINSDALE

6 juli 2021 – 22 juli 2021 – De NBA Finals gaan van start, een best-of-seven playoff tussen de Milwaukee Bucks en de Phoenix Suns, de kampioensteams van de NBA’s Eastern en Western Conferences.

De Milwaukee Bucks streven ernaar een einde te maken aan hun 50 jaar wachten op een tweede NBA-titel, terwijl de Phoenix Suns hun eerste kroon ooit nastreven.

Na een record van 46-26 winst/verlies in het reguliere seizoen te hebben behaald – en zich kwalificeerden voor het paradepaardje als nummer 3 in de Eastern Conference – behaalden de Bucks zeges in de play-offs op Miami, Brooklyn en Atlanta om hun eerste plaats in de NBA Finals sinds 1974.

De Phoenix Suns hebben tweemaal de finale verloren, in 1976 en 1993. Als nummer 2 in de Western Conference begonnen de Suns de play-offs met een indrukwekkende 4-2 overwinning op regerend kampioen de LA Lakers, voor overwinningen tegen Denver en de LA Clippers.

Het paar heeft elkaar 146 keer ontmoet in de geschiedenis van de NBA, waarbij de Suns 75 wedstrijden wonnen van de 71 van de Bucks, waaronder twee overwinningen in het reguliere seizoen 2020-21.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: