292 Overtreders lockdown overgebracht naar AK-stadion

299 Lockdown-overtreders, waaronder 57 vrouwen, die nog steeds niet beseffen wat de Covid-19 pandemie inhoudt, zijn in de periode van woensdag 30 juni tot en met de vroege ochtend van maandag 5 juli door de zogenoemde stootgroep van het Korps Politie Suriname (KPS) overgebracht naar het André Kamperveen Stadion (AK-stadion), zo meldt het korps dinsdagmiddag 6 juli.

Deze personen zijn op verschillende locaties, waaronder bij een bardancing te Paramaribo-Noord, staande gehouden. Ook werden verschillende huisfeestjes in de buurten De Goede Verwachting, Nieuw Weergevondenweg, Winti Wai en Blauwgrond stopgezet.

De 21-jarige R.K., die tijdens de avondkloknuren in de Goedezorgweg werd staande gehouden, kwam niet vrij uit. Hij werd in de nacht van woensdag 30 juni op donderdag 1 juli met hasj in zijn bezit in de kraag gevat. Tijdens de veiligheidsfouillering trof de politie ook een schaar, een digitale weegschaal en SRD 865, vermoedelijk afkomstig van drugsopbrengst, op de verdachte aan. Bij een huisonderzoek zag de verdachte, die in de boeien was geslagen, op een bepaald moment kans te vluchten.

Agenten gingen hem achterna en na een waarschuwingsschot te hebben gelost om hem op andere gedachten te brengen, lukte het de politie de jongen weer aan te houden. Hij werd vervolgens ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Santodorp. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd de jongen verzekering gesteld.

Verder zijn binnen deze periode 27 voertuigen weggesleept van personen die hun bescheiden niet konden overleggen of helemaal niet in het bezit waren van een rijbewijs. De 33-jarige overtreder D.Ch., die zich vreselijk misdroeg, werd overgebracht naar het politiebureau Latour, waar hij in de O’ter cel werd geplaatst. Daar zag hij kans de stalen deur van de cel te vernielen en een metalen stoel kapot te slaan. Agenten waren genoodzaakt hem in de boeien te slaan. Bij die gelegenheid verzette hij zich hevig tegen en bedreigde de commandant van dienst met de dood.

D.Ch. werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Livorno en is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: