Vrij kunnen bewegen op zondag geeft mogelijkheden voor extra inkomsten

‘Nu de totale lockdown die op de zondag was, is opgeheven denk ik dat ik meer mogelijkheden heb om extra inkomsten naar binnen te halen’, zegt een hosselaar tegenover Dagblad Suriname.

‘Door de week probeer ik overal mijn draai te vinden en in een beperkte tijd lukt het me niet altijd. Voordat je denkt is het al 5 uur en moet je opruimen om naar huis te gaan.’ Deze hosselaar wisselt niet alleen of koopt goud op, maar doet ook mee aan de verkoop. ‘Ik verkoop producten waaronder wasmiddelen, blikjeswaren, middelen voor het onderhouden van het huis, kleren en schoenen. Naast het inkopen van goud en het wisselen moest ik er iets anders bij doen. Het afgelopen jaar heeft mij geleerd om niet stil te blijven zitten. Ik heb mijn vaste klanten dus die ga ik zelf tegemoet of omgekeerd. Vanwege de verhogingen zag ik dat wat ik maak met mijn hossel de kosten niet kan dekken. Mijn vrouw, die namelijk thuis bleef en de oppas deed, verkoopt nu ook. Zo proberen zij het samen te redden’, benadrukt de hosselaar. 

‘Ik had wel eerder gedacht om te starten met verkopen langs de straat, maar ik kon geen ondersteuning vinden. Maar, de moeilijke situatie heeft mij een weg laten banen waarvan ik niet eens wist dat ik daartoe in staat was.’

Red, een ander hosselaar, geeft aan dat hij naast zijn hossel ook kleine klusjes doet. ‘Met de opheffing van de lockdown kan ik mijn werk vrij doen en ook verdienen. Ik ben niet de enige die gedwongen is om iets bij te doen naast de hossel. Velen zijn hiertoe gedwongen om iets extra binnen te brengen. De prijzen blijven stijgen en ons geld is steeds minder waard. Om het hoofd boven water te houden ga je uiteindelijk veel meer moeten doen’, zegt Red.   

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: