Enorme zoektocht na modderstroom in Japan
DOOR JORDI BOU

5 juli 2021 – Reddingswerkers zoeken naar overlevenden. Er worden nog steeds meer dan 100 mensen vermist nadat aardverschuivingen de populaire badplaats Atami hebben getroffen.

Ambtenaren hadden aanvankelijk gezegd dat ongeveer 20 mensen vermist werden, maar het aantal steeg tot 113 nadat ze de woonregisters hadden gecontroleerd in plaats van te vertrouwen op meldingen van vermiste personen.

De ramp is een extra beproeving terwijl de autoriteiten zich voorbereiden op de Olympische Spelen in Tokio, die over minder dan drie weken van start gaan, terwijl Japan nog steeds midden in de coronaviruspandemie zit, met gevallen die gestaag binnenkomen in de hoofdstad en experts suggereren dat er nog een noodtoestand nodig is .

De aardverschuiving vond zaterdagochtend plaats na dagen van zware regenval in Atami, een stad van 36.800 inwoners en ongeveer 100 km ten zuidwesten van Tokio.

Ondertussen hebben honderdduizenden inwoners van drie prefecturen – Shizuoka, Kanagawa en Chiba – het bevel gekregen om te evacueren na waarschuwingen voor verdere overstromingen in laaggelegen gebieden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: