Egypte opent marinebasis nabij grens met Libië

5 juli 2021 – De Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi heeft een grote marinebasis geopend in de Middellandse Zee nabij de Libische grens, het nieuwste voorbeeld van de militaire opbouw van de regering.

De basis van 3 juli bevindt zich in het Gargoub-gebied, ongeveer 255 km ten westen van de mediterrane stad Alexandrië.

De basis is genoemd naar de dag in 2013 waarop al-Sisi, als minister van Defensie, de leiding had over de omverwerping door het leger van een gekozen islamistische president, Mohamed Morsi, te midden van landelijke protesten tegen zijn verdeeldheid zaaiende heerschappij.

Egypte heeft de afgelopen jaren zijn leger gemoderniseerd, geavanceerde wapens gekocht en bases in het hele land geopend.

In 2017 opende Egypte een militaire basis in de noordwestelijke provincie Marsa Matrouh. Het zei dat de basis, genoemd naar wijlen president Mohammed Naguib, een Egyptische legerofficier die in de jaren vijftig de eerste president van het land werd, de grootste in het Midden-Oosten is.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: