Britse premier Johnson maakt einde aan Covid-beperkingen sportlocaties

De Britse premier Boris Johnson heeft het plan van de regering geschetst om vanaf 19 juli de vierde en laatste stap van de routekaart van het land uit de COVID-19-pandemie in te gaan.

De verhuizing zou een einde maken aan de capaciteitsbeperkingen op sportlocaties. Johnson zei dat de definitieve beslissing over het al dan niet ingaan van de volgende fase op 12 juli zal komen, en hij benadrukte dat de pandemie ‘nog lang niet voorbij is en niet voorbij zal zijn op 19 juli’, aldus BBC News.

‘Grote evenementen, zoals muziekconcerten en sportevenementen, kunnen worden hervat zonder enige beperking op het gebied van aanwezigheid of sociale afstand’, merkt de regering op op haar website. Instellingen zoals nachtclubs zullen ook volledig open zijn en beperkingen op levensgebeurtenissen zoals bruiloften en begrafenissen worden opgeheven.

De regering heeft al toestemming gegeven voor volledige drukte bij de twee belangrijkste tennisbanen van Wimbledon, te beginnen met de kwartfinale. Het Grand Slam-tennistoernooi begon maandag aan de tweede week en de kwartfinales beginnen dinsdag.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: