Duizenden Indiërs krijgen zeewater ingespoten in plaats van Covid-vaccin

Duizenden Indiërs zijn opgelicht door Covid-vaccin fraudeurs. Slachtoffers kregen zeewater in plaats van het coronavaccin geïnjecteerd. Dat meldt The New York Times zondag 4 juli.

De politie in Mumbai is op zoek naar de oplichters die coronavaccins aanboden voor 17 dollar per stuk. Dit waren echter nepvaccins gevuld met zeewater. Zelfs medisch personeel is betrokken bij dit schandaal.

De fraudezaak kwam aan het licht toen de slachtoffers merkten, dat hun vaccinatie na weken nog steeds niet geregistreerd stond. De politie heeft inmiddels veertien mensen gearresteerd en doet onderzoek naar de zaak.

Het aantal sterfgevallen als gevolg van het coronavirus in India is de 400.000 gepasseerd terwijl het land zijn vaccinatiecampagne probeert te versnellen. Experts waarschuwen dat het werkelijke aantal dodelijke slachtoffers veel hoger zou kunnen zijn, omdat veel doden niet officieel worden geregistreerd.

India is het derde land ter wereld na de VS en Brazilië met meer dan 400.000 doden.

Het land heeft 30 miljoen gevallen geregistreerd.

Het aantal gemiddelde dagelijkse gevallen in India is de afgelopen dagen gedaald tot iets meer dan 40.000, vergeleken met de pieken van 400.000 in mei. De daling van het aantal wordt grotendeels toegeschreven aan strikte lockdowns in staten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: