‘Prijzen nog steeds om te schrikken’

‘De prijzen op de markt zijn nog steeds om te schrikken. Toen ik de markt rondliep, leek het alsof ik elders was’, zei een burger op vrijdag 2 juli tegenover de krant. ‘Alles was letterlijk vanaf SRD 10. Ik dacht toen over te stappen van bladgroenten naar aardvruchten, maar durfde het uiteindelijk ook niet, aardvruchten kon je krijgen vanaf SRD 20. Ik weet helemaal niet wat er gebeurt in ons land’, benadrukt de burger. ‘Maar er moet een verandering komen. Zo gaan we niet vooruit, maar juist achteruit.’ 

Een standhouder geeft aan dat de groenten en resterende spullen buiten op straat duur zijn, maar binnen op de markt proberen zij het redelijk te houden. Die sopropo was eerder tussen SRD 40 en bijna SRD 70 te vinden, nu kan men al voor SRD 20 een hoop kopen. ‘Buiten heb ik gemerkt dat je bijna SRD 30 tot SRD 35 moet neertellen. Er zijn wel duurdere ertussen, maar die zijn de grotere. De aanloop is deze dagen heel erg slap. Ik dacht juist dat er na 1 juli een flinke aanloop zou zijn, maar dat is het helemaal niet’, zegt de standhouder.

‘Om eerlijk te zijn, is er een groot verschil op de markt. Ondanks dat wij als standhouder ons houden aan de covid-regels zie je juist geen aanloop. Die grote aanloop is net voor de poort en dat vind ik helemaal niet goed georganiseerd. Er moet nu wel een aanpak komen. Ik denk dat er genoeg tijd was om een oplossing op tafel te zetten. Dus een permanente aanpak moet er zijn.’ 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: