President Santokhi wil pilot om leden gebedshuizen te trainen in uitvoeren Covid-19 sneltesten

President Chandrikapersad Santokhi heeft zijn werkarmen opdracht gegeven zaken ervoor te zorgen dat op of vóór 11 juli 2021 een pilot van start kan gaan om trainingen te faciliteren voor leden van religieuze organisaties, die een medische achtergrond hebben.

Deze getrainde leden zouden dan Covid-19- sneltesten uit kunnen voeren. Deze dienen dan te worden afgenomen bij bezoekers van de gebedshuizen.

Aangezien er een duidelijke stijging te merken is onder het aantal personen die asymptomatisch drager zijn van het Covid-19 virus is dit ten zeerste aanbevolen. De nieuwe varianten grijpen namelijk sneller om zich heen. Terwijl er rekening wordt gehouden met de belangen van diverse stakeholders is de regering medeverantwoordelijk voor het waarborgen van de algemene gezondheidszorg.

De gesprekken worden voortgezet om binnen onafzienbare tijd te komen tot pasklare oplossingen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: