Dubbel-setje Nick Kyrgios en Venus Williams stelen de show op Wimbledon

Nick Kyrgios en Venus Williams! De Australische bad boy van de tenniswereld vroeg zich op Twitter af, met wie hij op Wimbledon zou deelnemen aan de mixed double. Venus Williams werd vaak genoemd en dus besloot hij om met de Amerikaanse legende te gaan dubbelen. Venus Williams zei al in 2017 dat het haar leuk leek om een keer met Kyrgios te dubbelen. De 41-jarige kampioene heeft op de grand slams 17 dubbeltitels gewonnen, waarvan 2 in het gemengd dubbel. Kyrgios vormde in het verleden een gemengd koppeltje met Amanda Anisimova en Desirae Krawczyk.

‘Ik denk dat het een beetje leuk zal zijn’, zei Nick Kyrgios over het vooruitzicht om gemengd dubbel te spelen met Venus Williams op Wimbledon. ‘Ik denk dat we ook een beetje een gevaarlijk paar zijn als we goed serveren. Het publiek zal zeker achter ons staan.’

Tot nu toe heeft Kyrgios in alle opzichten gelijk. De show van Nick en Venus bleek vrijdag 2 juli een schot in de roos. Behalve een hoorbare obsceniteit of twee van Kyrgios, waren het allemaal glimlachen van de spelers en fans in een bijna vol nummer 2 Court. En hoewel ze al dan niet een gevaar vormen om het evenement te winnen, wonnen de Aussie en de Amerikaanse hun dubbel-match in gepaste vermakelijke stijl, 6-3, 3-6, 7-5, van Austin Krajicek en Sabrina Santamaria.

‘Ik wilde gewoon, geen goede show neerzetten of zo, ik wilde echt winnen’, zei Kyrgios na afloop. ‘Zoals, ik heb nog nooit zo graag een gemengd dubbel of een dubbelspel willen winnen. Ik deed echt mijn best.’

Toch was het de 28-jarige Santamaria die bijna de show stal. De Amerikaanse beantwoordde zelfs de hardste ballen die op haar werden geslagen – en stuurde ze behendig – en speelde de hele wedstrijd met een glimlach op haar gezicht. Dit is een van de nevenvoordelen van het samenvoegen van twee sterren op een dubbelveld: de fans die naar buiten komen, ontdekken misschien een andere speler die ze graag zien. Ze kunnen ook ontdekken dat je geen ster hoeft te zijn om een ​​vermakelijke tennisspeler te zijn

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: