Districtscommissaris Boven-Coppename wil meer steun en noodhulp voor Donderskamp en Corneliskondre

Districtscommissaris (dc) Erwin Linga van het bestuursressort Boven-Coppename in het district Sipaliwini heeft zaterdagochtend 3 juli noodhulppakketten in ontvangst genomen voor inwoners van de dorpen Donderskamp en Corneliskondre, in zijn verzorgingsgebied.

Shaquille van Throo, coördinator van Bureau Eenheid, heeft namens de regering en het bureau symbolisch de overhandiging van 250 noodhulppakketten gedaan. Linga deed meteen het verzoek aan de regering om meer steun te bieden aan deze dorpen. Hij vroeg de komende zes maanden de twee dorpen te voorzien van noodhulp. 

Districtscommissaris Linga stelt, dat de dorpsbewoners zeker voor die periode geen gebruik kunnen maken van hun kostgrondjes. Door de zware regenval van de afgelopen weken waren de gebieden onder water gelopen en is de oogst verloren gegaan. Hoewel het water grotendeels is weggetrokken, zijn de kostgronden volgens Linga nog drassig.

‘De mensen hebben bij ons het verzoek gedaan, dat wij ze voor de komende zes maanden ondersteunen. We zijn bezig een brief te schrijven aan de regering met het verzoek om deze zes maanden hulp te bieden.’ Linga bedankte de regering, Bureau Eenheid en alle ondersteunende diensten voor deze eerste noodhulp en hoopt op meer steun.

Hij voegde eraan toe, dat de bewoners ook aandacht hebben gevraagd voor de water- en stroomvoorziening naar die gebieden. In Donderskamp en Corneliskondre moeten reparatiewerkzaamheden worden verricht aan de waterleidingbuizen die zijn aangelegd en het drinkwater moet aangezuiverd worden. In Witagron raakt de lichtmotor die het gebied voorziet van stroom steeds defect en dient gerepareerd te worden. Linga zegt dat hij in gesprek is met de betrokken instanties om deze zaken voor de mensen op orde te krijgen.

Van Throo zegt, dat de regering niemand in de steek laat. ‘We weten dat er een heleboel mensen zijn afgezonderd in die gebieden en getroffen zijn door Covid en wateroverlast, waardoor het moeilijker is voor hun om uit te komen, maar daarom heeft de regering ervoor gezorgd dat zij nu de steun krijgen. Ik hoop dat ze er goed gebruik van zullen maken en er heel gauw weer bovenop komen.’

Vanaf zondag gaat de organisatie door met uitdelen van noodhulppakketten in Paramaribo in het ressort Flora. De ressorten Beekhuizen, Blauwgrond, Munder, Pontbuiten, Tammenga en Weg naar Zee worden de komende week aangedaan. De coördinator zegt, dat hulpbehoevenden zich alsnog kunnen registreren bij hun ressortraadsleden of via de Facebook-pagina van Bureau Eenheid.

.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: