‘Buspassagiers mag op geen enkele wijze een hoger tarief in rekening worden gebracht’

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft naar aanleiding van de aanpassing van de brandstofprijzen met ingang van zaterdag 3 juli, spoedoverleg gevoerd met de busorganisaties PLO, OBS (Organisatie van Bushouders in Suriname) en het NVB als parastataalbedrijf.

Het aanpassen van de benzineprijzen was een onoverkomelijk besluit van de regering als gevolg van de steeds stijgende prijs op de wereldmarkt, aldus het ministerie.

Het ministerie van TCT is derhalve direct in overleg getreden met voornoemde organisaties en een traject uitgestippeld om prijsaanpassingen en compensaties aan bushouders, welke reeds in afrondende fase zijn, in goede banen te leiden en af te ronden.

Het ministerie van TCT doet een beroep op zowel bushouders als chauffeurs zich te houden aan de geldende tarieven zoals besproken tijdens dit overleg. ‘Passagiers mogen op geen enkele wijze een hoger tarief in rekening gebracht worden dan wel overvraagd worden’, aldus het ministerie. Met de organisatie van boothouders zal spoedoverleg plaatsvinden.

Het ministerie is continue in beraad met actoren om te komen tot aanvaardbare tarieven die de overheid op basis van haar financieel raamwerk kan dragen. 

Gelet op het belang van het personenverkeer te land en te water, doet het ministerie van TCT namens de regering een dringend beroep op de organisaties om in wederzijds belang zich te houden aan de gemaakte afspraak en samen het belang van ons allen veilig te stellen. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: