VS dagen verwijderd van volledige terugtrekking uit Afghanistan terugtrekking

Het Amerikaanse leger zou zijn terugtrekking uit Afghanistan binnen enkele dagen kunnen voltooien, ruim voor de deadline van 11 september die door president Joe Biden is vastgesteld om een einde te maken aan Amerika’s langste oorlog.

De terugtrekking van troepen en materieel uit Afghanistan omvat geen troepen die zullen blijven om diplomaten bij de Amerikaanse ambassade te beschermen en mogelijk te helpen bij het beveiligen van de luchthaven van Kabul, zei Reuters.

Ondertussen waarschuwde een Amerikaanse topcommandant in Afghanistan dat het land het risico loopt in een burgeroorlog terecht te komen als de laatste Amerikaanse troepen vertrekken.

Gen. Austin S. Miller zei dat het snelle verlies van districten in het hele land aan de Taliban – verschillende met aanzienlijke strategische waarde – zorgwekkend is. Hij waarschuwde ook dat de milities die worden ingezet om de belegerde nationale veiligheidstroepen te helpen, het land in een burgeroorlog zouden kunnen leiden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: