NBA: Bucks overwint afwezigheid van sterspeler Giannis Antetokounmpo

Brook Lopez scoorde 33 punten en de Milwaukee Bucks weerstonden de afwezigheid van Giannis Antetokounmpo door Atlanta Hawks met 123-112 donderdagavond 1 juli te verslaan en een 3-2 voorsprong te nemen in de best of seven serie van de Eastern Conference finale.

De Bucks zijn nog maar één overwinning verwijderd van het bereiken van de NBA Finals sinds 1974. Ze wonnen hun enige NBA-titel in 1971. Vier van hun starters hadden minimaal 22 punten: Lopez, Khris Middleton (26), Jrue Holiday (25) en Bobby Portis (22).  Middleton had ook 13 rebounds en acht assists.  Holiday had 13 assists en zes rebounds.

Beide ploegen misten hun sterspelers vanwege blessures. Antetokounmpo heeft last van zijn linkerknie en Atlanta’s Trae Young de tweede opeenvolgende wedstrijd uitzat vanwege een botkneuzing in zijn rechtervoet.Bogdan Bogdanovic leidde de Hawks met 28 punten.  Atlanta kreeg ook elk 19 punten van John Collins en Danilo Gallinari, en 17 van Lou Williams. Portis nam de plaats van Antetokounmpo in de startopstelling. De 22 punten van hem waren een hoogtepunt in deze play-offs.

De Bucks stonden nooit achter en leidden met maar liefst 20 in de eerste quarter , maakten de meeste van hun schoten en kregen veel offensieve rebounds te pakken. De wedstrijd was acht minuten voordat Cam Reddish Atlanta’s eerste defensieve rebound pakte.
Milwaukee leidde met 36-22 na de eerste quarter.  Bogdanovic’s 13 punten in de eerste helft hielpen de Hawks om het gat te dichten tot 65-56. Dat was de ruststand. 

Atlanta verkleinde de voorsprong tot 65-59 toen Bogdanovic  met een driepunter de score in het derde quarter  opende, maar dat is de laatste keer dat de Hawks in de tweede helft zo dichtbij zou komen.

Game 6 is zaterdag 3 juli in Atlanta. Klik hier voor compleet standenoverzicht NBA.
VP 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: