Gestolen Picasso en Mondriaan buiten Athene teruggevonden

De Griekse politie heeft twee waardevolle schilderijen van Pablo Picasso en Piet Mondriaan teruggevonden, beide gestolen uit de Griekse National Gallery in 2012.

Kunstwerken van de 20e-eeuwse meesters Pablo Picasso en Piet Mondriaan, die beide in 2012 werden gestolen uit de Nationale Galerie van Griekenland, zijn teruggevonden in een ravijn, 30 km ten zuidoosten van Athene.

Op maandag 9 januari 2012 braken twee dieven de National Gallery in het centrum van Athene binnen en rukten vier kunstwerken uit hun lijsten – waaronder Picasso’s kubistische schilderij “Woman’s Head” uit 1939 (geschonken aan de galerie door de kunstenaar zichzelf in 1949) en Mondriaans “Molen” uit 1905.

Om de gedurfde overval te plegen, hebben dieven het alarmsysteem van de galerij meerdere keren geactiveerd, zodat de nachtwaker zou worden misleid door te geloven dat een ander alarm vals was, terwijl de dieven toen bezig waren de galerij te beroven.

Terwijl ze ontsnapten, lieten ze een schilderij van Mondriaan vallen, maar gingen er met de anderen vandoor – de verblijfplaats van het derde, een schets van de Italiaanse schilder Guglielmo Caccia, is onbekend.

Na de arrestatie van een 49-jarige man, vond de Griekse politie de twee onberekenbaar waardevolle schilderijen verpakt in vuilniszakken in een ravijn in Keratea, ongeveer 20 km ten zuidoosten van Athene.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: