Covid-19 veroorzaakt $4 biljoen schade aan wereldwijd toerisme

De catastrofale daling van het internationale toerisme veroorzaakt door de wereldwijde pandemie zal de wereld waarschijnlijk $ 4 biljoen aan verloren BBP kosten voor 2020 en 2021, volgens een somber nieuw rapport van de Verenigde Naties.

Een gezamenlijk rapport van de Conferentie van de Verenigde Naties over handel en ontwikkeling en de VN-Wereldtoerismeorganisatie, stelt dat het internationale toerisme en de nauw met elkaar verbonden sectoren in 2020 naar schatting 2,4 biljoen dollar aan verliezen hebben geleden als gevolg van directe en indirecte gevolgen van een sterke daling van het aantal internationale toeristen .

Het schat ook dat een vergelijkbaar verlies zich ook in 2021 zal voordoen, omdat het herstel van de toeristische sector direct afhankelijk is van de wereldwijde opname van Covid-19-vaccins.

Nu vaccinaties meer uitgesproken zijn in rijke landen, laat het rapport zien hoe de verliezen door toerisme erger zijn in ontwikkelingslanden.

De belangrijkste belemmeringen zijn reisbeperkingen, langzame beheersing van het virus, een laag reizigersvertrouwen en een slecht economisch klimaat.

Er is enigszins optimistisch nieuws dat in de tweede helft van 2021 een opleving van het internationale toerisme wordt verwacht, maar ze geloven dat een verlies van tussen de $ 1,7 biljoen en $ 2,4 biljoen dit jaar nog steeds op het spel staat.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: