Actie bij RGD voorkomen na overleg

De door de Bond Personeel RGD (BPRGD) aangekondigde actie van vrijdag 2 juli is afgelast. Dit meldt de bond donderdagavond aan leden in een brief.

‘Na in dialoog te zijn geweest met de leiding van de bond heeft de regering op hen het beroep gedaan af te zien van de geplande acties. Dit onder andere om de gezondheidszorg gegarandeerd te blijven hebben voor de gemeenschap. Verder is de situatie rondom het BOG op dit moment voor hun een groot zorgpunt die ruime aandacht verdient’, zo schrijft de bond.

‘De BPRGD kon zich vinden in die zienswijze, maar heeft toch gevraagd de gestelde eisen graag aangepakt te zien. Op dit moment is het zover dat de regering heeft toegezegd:

1. De lumpsum (afkoop) over het jaar 2020 alsook de eenmalige uitkering over 2020 te voldoen.

2. Op vrijdag 2 juli zullen partijen bijeen komen om te praten over het tweede deel, de CAO onderhandelingen over het jaar 2021, dat op 15 juli 2021 wordt voortgezet en de periode/wijzen van uitbetaling van het eerste deel (lumpsum+eenmalige uitkering).

Bij deze delen wij u mee dat de acties, die zouden ingaan per 2 juli, worden opgeschort en de werkzaamheden normaal worden voortgezet.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: