VN-vredesmissiesbedreigd met afbreking

Vredesmissies van de Verenigde Naties over de hele wereld bereiden zich voor op een mogelijke sluiting als de Algemene Vergadering van de VN het niet eens wordt over een nieuw budget van $ 6 miljard voor het jaar tot 30 juni 2022.

Catherine Pollard, hoofd managementstrategie, beleid en naleving van de VN, vertelde verslaggevers dat ze de 12 vredesmissies van de VN heeft geadviseerd rampenplannen op te stellen voor het geval een begroting niet op tijd wordt goedgekeurd.

Volgens Pollard kunnen de VN, als de budgettaire deadline niet wordt gehaald, alleen betalen om de Amerikaanse activa te beschermen en de bescherming van haar personeel en vredeshandhavers te waarborgen.

Sommige diplomaten gaven de schuld aan veranderingen in de onderhandelingsprocedures, problemen met de logistiek en moeilijke gesprekken waarbij China tegen westerse landen werd opgezet vanwege de vertraging bij het bereiken van een overeenkomst.

Het budget voor de wereldwijde vredeshandhavingsoperaties van de VN bedraagt ongeveer $ 6,6 miljard en beslaat een periode van 12 maanden die elk jaar begint op 1 juli, dat is donderdag.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: