Tropische storm Elsa vormt zich voor kust Suriname

Het Amerikaanse National Hurricane Centre heeft verschillende Caribische eilanden gewaarschuwd. Tropische storm Elsa, de vijfde benoemde storm van het Atlantisch orkaanseizoen 2021, vormde zich donderdag 1 juli en zou naar verwachting gevaarlijke regens en winden naar verschillende Caribische eilanden kunnen voeren.

Het National Hurricane Centre heeft aangegeven dat binnen 36 uur tropische stormcondities worden verwacht voor St. Vincent en de Grenadines, samen met Barbados, Martinique en St. Lucia. Voor Guadeloupe werd donderdag een tropische stormwacht uitgevaardigd en later opgeheven. 

Het centrum waarschuwde dat veel andere eilanden in de regio, waaronder de Dominicaanse Republiek, Haïti, Puerto Rico en de Maagdeneilanden, de storm in de gaten moeten houden.

Ook de Surinaamse Meteorologische Dienst heeft een bijzonder weerbericht voor ons land gepubliceerd om haar website.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: