Messi krijgt ludiek contractvoorstel van slechtste club ter wereld

Lionel Messi is op dit moment officieel clubloos. Het contract van de 34-jarige aanvaller bij FC Barcelona liep woensdag 30 juni af en is vooralsnog niet verlengd, hoewel de onderhandelingen al geruime tijd lopen. Het verleidde de Braziliaanse club Íbis om Messi een opvallend contractvoorstel te doen.

Íbis is ‘slechtste club ter wereld’, omdat het eind jaren ‘70 en begin jaren ‘80 gedurende bijna vier jaar geen wedstrijd wist te winnen. Die reeks leverde de club een plek op in het Guinness Book of Records. Íbis speelt nu in de laagste regionen in Brazilië.

De club publiceerde op Twitter een ludiek voorstel voor een 15-jarig contract aan Messi, die enkele opvallende punten bevat.

Zo maakt de Argentijn geen aanspraak op zijn vaste rugnummer 10, omdat die voor altijd is voorbehouden aan oud-speler Mauro Shampoo. Messi mag ook niet te veel doelpunten maken en er zeker niet voor zorgen dat Íbis kampioen wordt. Daarnaast moet hij drie keer voor een spiegel zeggen dat Pelé beter is dan Diego Maradona.

Messi ondertekende eind 2000 zijn eerste contract bij FC Barcelona. De jongen uit Argentinië groeide in Barcelona uit tot een wereldster. Bijna 21 jaar na zijn komst naar Catalonië is het contract van Messi afgelopen. Volgens voorzitter Joan Laporta is het een kwestie van tijd tot de nummer 10 bijtekent.

‘Wij willen dat Messi blijft en Leo wil hier blijven. We liggen op koers. We hebben alleen te maken met de Financial Fair Play-regels, we proberen daar voor beide partijen de beste oplossing voor te vinden.’ 

De Argentijn doet momenteel met zijn land mee aan het toernooi om de Copa América in Brazilië.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: