LEGO Madman besteedt een jaar aan het bouwen van een replica van de Verboden Stad van Peking uit 700.000 kleine stenen

Een Chinese LEGO-enthousiasteling onthulde onlangs zijn meest indrukwekkende project tot nu toe: een schaalmodel van de Verboden Stad in Peking gemaakt van 700.000 LEGO-stenen.

Het 4 meter lange en 2,4 meter brede model van de Verboden Stad is gedurende een heel jaar gemaakt door een in Guangzhou gevestigde LEGO-fan genaamd Li Zhining.

Het bevat alle elementen van het wereldberoemde paleiscomplex, inclusief de iconische Meridian Gate, de meer dan 70 paleizen en 9.000 huizen van de drie belangrijkste zalen van de Verboden Stad, de gracht en alle torentjes. Nog indrukwekkender is het feit dat de LEGO-artiest geen op maat gemaakte stenen gebruikte, maar alleen vertrouwde op zijn enorme verzameling standaardstukken.

Li Zhining vertelde Chinese verslaggevers dat hij in 2008 verliefd werd op LEGO en er sindsdien geobsedeerd door is. Zijn indrukwekkende collectie telt momenteel meer dan 100 miljoen individuele stukken, die samen zo’n 11 ton wegen. Hij zei niet waar hij al die stenen opslaat, maar gaf toe dat sommige mensen hem een ​​”LEGO-maniak” noemen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: