Juliblad kalender Waldy Simson 1

De veelzijdige kunstenaar geeft het volgende mee aan Dagblad Suriname over Kalender Waldy Simson 1.  “De Dag der Vrijheden in Suriname, 1 juli, … en Nelson Mandela, geboren op 18 juli! Dit zeer markant feit in de Surinaamse historie en ook de gevoerde vrijheidsstrijd in Zuid-Afrika hebben mij mateloos geïnspireerd tot het schrijven over, onder andere, wat ze de wereld nou hebben gebracht”, stelt Waldy Simson.

“In het gedicht Hoop, opgedragen aan de vrijheidsstrijder Nelson Mandela, heb ik geschreven over dat wat in een vrijheidsstrijd uitzichtloos en haast onmenselijk is maar uiteindelijk toch kan resulteren in vrijheid … welles niet zonder het hebben van meer dan eindeloze hoop. Het gedicht is in het Engels vertaald, door Norma Le Grand, en afgedrukt op perkamentpapier, een belangrijk onderdeel van de collectie van kunstwerken van het Nelson Mandela Museum dat gevestigd is in Zuid-Afrika.

In het gedicht Oten wi sa fri? heb ik juist, haast paradoxaal, geschreven over de werkelijke waarde van verkregen vrijheid. Het gedicht is intussen vertaald geworden in het Nederlands, Engels, Spaans, en Papiamento”.

Hoop en Oten wi sa fri? hebben ook hun weg gevonden naar het Juliblad van Kalender Waldy Simson 1. Via verkopen van exemplaren van de kalender zal sociaal werk in Suriname worden ondersteund. De Nationale Stichting voor Blinden in Suriname zal de eerste stichting worden waarvan een concreet project zal worden ondersteund.

Kalender Waldy Simson 1 is zeker nog vier jaren te gebruiken en is ook een waardevol relatiegeschenk voor personen en organisaties.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: