Andy Murray na winst op Wimbledon: ‘Waarom zou ik dit opgeven?’

De 34-jarige Schot Andy Murray genoot woensdagavond 30 juni intens van zijn partij op het Centre Court van Wimbledon tegen de Duitse qualifier Oscar Otte. Murray kwam met 2-1 in sets achter te staan, maar slaagde erin om de partij naar zich toe te trekken: 6-3 4-6 4-6 6-4 6-2.

‘Een van de redenen waarom ik nog steeds speel, is vanwege momenten als deze’, zei Murray. ‘Waarom zou ik dit opgeven?’ De voormalig nummer 1 van de wereld, nu 118e op de mondiale ranking, kampte de afgelopen jaren met problemen aan zijn lies en vooral zijn heup. Het was na een ingrijpende heupoperatie zelfs de vraag of Murray zou terugkeren op de tennisbaan.

De drievoudig grandslamwinnaar knokte zich terug en doet nu voor het eerst sinds 2017 in het enkelspel weer mee op Wimbledon, met een wildcard. Murray werd op het ’heilige’ gras in Londen nog nooit voor de derde ronde uitgeschakeld en hij wist dat ook tegen Otte te voorkomen, in een meeslepende partij die bijna 4 uur duurde. 

‘Ik had ieders hulp nodig en de fans hebben me geweldig gesteund’, zei Murray over de 7.500 toeschouwers op het Centre Court. ‘Ik heb genoten van het einde van de partij, van het middelste deel iets minder.’

De Schot, die Wimbledon in 2013 en 2016 won, gaat het in de derde ronde opnemen tegen de als tiende geplaatste Denis Shapovalov uit Canada. 

‘Ik ben moe nu. Ik gleed ook een paar keer uit, het gras is behoorlijk glibberig. Maar, als ik alles zo overzie, voel ik me goed. Mijn heup voelt goed. Ik heb nu een rustdag en hopelijk kan ik daarna weer iets moois laten zien.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: