Tal van doden in recordbrekende hittegolf

Een ongekende hittegolf heeft records gebroken in de Pacific Northwest en heeft alleen al in de Canadese stad Vancouver bijgedragen aan meer dan honderd doden.

Canada brak dinsdag voor de derde dag op rij zijn temperatuurrecord; 49.6C in Lytton, Brits-Columbia.

In Vancouver zei de politie dat het tientallen agenten had herplaatst en vroeg het publiek om 911 alleen te bellen voor noodgevallen, omdat hittegerelateerde sterfgevallen de frontliniebronnen hadden uitgeput en de responstijden vertraagden.

Het aantal hittegerelateerde dodelijke slachtoffers zal waarschijnlijk stijgen, aangezien sommige gebieden zeggen dat ze hebben gereageerd op incidenten met plotselinge dood, maar de cijfers nog niet hebben verzameld.

De temperaturen in de Amerikaanse steden in het noordwesten van de Stille Oceaan, Portland, Oregon en Seattle, Washington bereikten volgens de National Weather Service een niveau dat niet is gezien sinds het begin van de registratie in de jaren 1940: 46,1C in Portland en 108 in Seattle en 42,2C in Seattle. .

De verzengende hitte die zich uitstrekt van de Amerikaanse staat Oregon tot de Arctische gebieden van Canada, wordt toegeschreven aan een hogedrukrug die warme lucht in de regio vasthoudt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: