Politie pakt in weekend 25-28 juni 174 overtreders lockdown op

De zogenoemde stootgroep van het Korps Politie Suriname (KPS) bijgestaan door militairen van het Nationaal Leger hebben in het weekend van vrijdag 25 juni tot en met de vroege ochtend van maandag 28 juni in totaal 174 lockdown-overtreders, onder wie 27 vrouwen, opgepakt en overgebracht naar het Andre Kamperveen Stadion (AK-stadion). Daarbij werd aan elke overtreder een bestuurlijke boete uitgeschreven, zo bericht het korps woensdag 30 juni.

Er werden in totaal 18)voertuigen weggesleept van personen die zich op de openbare weg bevonden. Deze overtreders konden hun rijbewijs niet aan de politie tonen. Verder zijn in totaal 200 voertuigen bij de verschillende bruggen gecontroleerd. Twee bromfietsers konden hun bescheiden niet overleggen, waarna hun brommers ook werden weggesleept.

In de werkressorten van de politie van bureau Nieuwe Haven, Latour en Munder zijn verschillende huisfeesten stopgezet. Daarnaast heeft het gemengd team ook moeten optreden bij twee bars en eetcafés. Aan de verantwoordelijken is een bestuurlijke boete van SRD 5.000 opgelegd. Een speakerbox die in het politieressort Latour onbeheerd op een voertuig werd aangetroffen, werd in beslag genomen en overgedragen aan agenten van het politiebureau Latour

Een vermoedelijke drugsverdachte werd eveneens overgedragen aan de politie van Latour. Deze verdachte werd voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie heengezonden. Een vrouwelijke overtreder die zich vreselijk misdroeg werd overgebracht naar het vrouwen cellenhuis te Geyersvlijt en mocht de volgende dag naar huis.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: