Ondernemer (32) verdacht van diefstal onderdelen truck van ex-werkgever

De 32-jarige ondernemer R.B. is afgelopen week door de politie van het bureau Livorno aangehouden voor diefstal, zo meldt het Korps Politie Suriname dinsdagavond 29 juni. Hij wordt ervan verdacht vrachtwagen- en opleggeronderdelen van zijn ex-werkgever T. te hebben gestolen. De buitgemaakte onderdelen, die een grote economische waarde in Euro hebben, zijn in de periode van maart 2020 tot en met februari 2021 op verschillende dagen en tijdstippen weggenomen.

R.B. was voorman in het bedrijf van T. en kende het reilen en zeilen binnen het bedrijf. Zo zag B, in het eerste geval kans zich op verschillende momenten te begeven naar het terrein van een reparateur waar een DAF-truck van zijn ex-werkgever voor reparatie was.
In het andere geval had de verdachte een 30 voet oplegger vanuit het bedrijfsterrein weggebracht en delen van de oplegger gesloopt.

De weggenomen delen van het vrachtvoertuig en de oplegger zijn nog niet vonden. Het vermoeden bestaat dat de verdachte de onderdelen ten eigen bate heeft gebruikt. De man ontkent zich echter schuldig te hebben gemakt aan dse diefstal.

Hij werd na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: