Nummer 1 van de wereld Djokovic op Wimbledon eenvoudig door naar 3e ronde

Novak Djokovic heeft woensdag 30 juni op eenvoudige wijze de derde ronde op Wimbledon bereikt. De Servische nummer één van de wereld was in een herhaling van de finale van 2018 in drie sets te sterk voor Kevin Anderson.

De 34-jarige Djokovic sloeg slechts zes onnodige fouten op het centercourt in Londen.

Nadat hij de eerste set met 6-3 won, etaleerde hij zijn klasse in de tweede set door de Zuid-Afrikaan twee keer te breken (6-3). Vervolgens ging de de derde set ook naar de winnaar van de laatste editie van Roland Garros: 6-3.

In de volgende ronde neemt Djokovic het op tegen de winnaar van de partij tussen de qualifier Dennis Kudla uit de Verenigde Staten en de Italiaan Andreas Seppi. 

Djokovic is op Wimbledon op weg naar zijn negentiende Grand Slam-titel, waarmee hij nog één major verwijderd is van het record van Rafael Nadal en Roger Federer. De Serviër won al vijf keer in Londen. De titel van 2018 veroverde hij door in de finale af te rekenen met Anderson: 6-2, 6-2, 7-6 (3).

Nadal ontbreekt in Londen, omdat hij na de verloren Roland Garros-finale tegen Djokovic een rustperiode heeft ingelast. Federer ontsnapte dinsdag aan uitschakeling tegen Adrian Mannarino en staat in de tweede ronde.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: