Nr. 4 op Wimbledon geplaatste Kenin ten onder tegen landgenote Brengle

41-Jarige Venus Williams verlaat na zus Serena ook Wimbledon na nederlaag tegen Jabeur

Sofia Kenin is woensdag 30 juni al in de tweede ronde op Wimbledon uitgeschakeld. De als vierde geplaatste Amerikaanse ging kansloos ten onder tegen haar landgenote Madison Brengle. Elina Svitolina en Aryna Sabalenka, de mondiale nummers drie en vier, gingen wel naar de derde ronde in Londen.

De 22-jarige Kenin speelde een zeer slechte partij tegen Brengle en was al na 47 minuten klaar. Nadat ze vier keer gebroken werd in de openingsset, die ze met 2-6 verloor, ging het in de tweede set ook mis tegen de nummer 82 van de wereldranglijst: 4-6.

Kenin reikte nooit verder dan de tweede ronde op Wimbledon. De nummer zes van de wereld was succesvoller op andere toernooien: in 2020 won ze de Australian Open en later in dat jaar reikte ze tot de finale op Roland Garros. Haar eindzege in Melbourne is tot dusver de enige Grand Slam-titel in haar loopbaan.

Door de uitschakeling van Kenin zijn nog maar vier top tien spelers actief op Wimbledon: Ashleigh Barty, Sabalenka, Svitolina en Iga Swiatek. 

Zevenvoudig Wimbledon-kampioene Serena Williams gaf dinsdag met een blessure op in haar openingspartij tegen Aliaksandra Sasnovich.

Ook haar zus Venus Williams ligt uit het toernooi. De 41-jarige Amerikaanse, die Wimbledon vijf keer won, verloor in twee sets kansloos van de Tunesische Ons Jabeur: 5-7, 0-6.

Williams schreef al geschiedenis door voor de negentigste keer mee te doen aan een Grand Slam-toernooi, meer dan wie dan ook in het open tijdperk (sinds mei 1968).

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: