Meeste taxichauffeurs hebben een vaste baan

“Toch komen wij niet uit”

‘De verkoop gaat slap. Er zijn dagen waarbij ik klanten achter elkaar krijg, maar dan heb je dagen waarbij ik maar drie klanten heb gekregen”, zegt een taxichauffeur tijdens een gesprek tegenover Dagblad Suriname.

‘Dankzij mijn vaste klanten heb ik dagelijks nog wat inkomsten binnen, maar voor de rest is het hard blokken. Nu een feestdag op komst is heb ik wel enkele klanten gekregen die boodschappen willen doen. Maar, dat zijn het, mijn vaste klanten. In een dag heb ik drie vaste klanten en afhankelijk van de afstand naar waar deze persoon gaat, kan ik mijn inkomsten berekenen. Als de route kort is, heb ik ook andere klanten ertussen. Ik moet wel stellen, dat het  heel erg fout gaat. Ik rij uiteindelijk om mijn benzinekosten te betalen. De kosten van de andere levensbehoeften gaan anders moeten geschieden’, zegt de taxichauffeur.

‘Goed bekeken hebben alle taxichauffeurs een extra baan. Je hebt zelfs ambtenaren of burgers die werkzaam zijn bij een bedrijf die naast hun huidige baan taxi rijden om uit te komen. Het is echt moeilijk geworden. Ondanks dat ik werk, daarnaast enkele klusjes doe en mijn vrouw ook werkt. gaat het niet altijd goed met de betalingen van de huur, vaste lasten, verzekeringen en andere privé verplichtingen. Dus ik ga nog iets bij moeten doen om uit te komen’, benadrukt de taxichauffeur.  

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: