Homemade kokosolie door team van jonge Paraanse ondernemers

Melissa Inge zegt in gesprek met  Dagblad Suriname,  dat de wil om te ondernemen al altijd in ze zat. ‘Wij zijn een team en alle teammembers hebben een rol. Ik ben Melissa Inge en vervul de trekkersrol in deze. Het begon eerst met een proeffase onder familie en vrienden in september vorig jaar. Toen kwam er ineens steeds meer vraag naar ons product en dat was voor ons de motivatie om hiermee door te gaan.’ 

Vanwaar de naam Aissa kokosolie? ‘Aissa is een gecombineerde naam van een kindje dat helaas niet heeft kunnen genieten van het leven op deze wereld. Vooralsnog doen wij alleen de “heatpress” methode zoals geleerd van onze grootouders. De verwerking geschiedt voornamelijk handmatig, er worden absoluut geen toevoegingen gedaan en het wordt middels lichte verhitting gefinaliseerd tot het eindproduct’. 

Wat is zo uniek aan dit product? Melissa: ‘De beleving van het product, met name de kwaliteit en de uitstraling. De feedback die wij steeds krijgen bij ouderen is, dat het ze terug brengt in tijd waarin zij thuis konden genieten van die lekkere homemade kokosolie, vooral bij het klaarmaken van gerechten zoals zoute vis, moksi alesi, enzovoorts. Van jongeren horen wij vaak, dat de geur aangenaam is en dat zij het vooral goed vinden voor hun huid.’

Melissa geeft aan, dat ze op dit moment nog alleen aan bestellingen doet. Via social media wordt het product ook gepromoot. ‘Indien er interesse is, kan er een berichtje voor ons gestuurd worden. Zo gauw de bestelling af is, kunt u erover beschikken. Wij zijn jonge Paraanse ondernemers, dus onze thuisbasis is het district Para. Wij hebben wel afhaaladressen in Wanica en Paramaribo.’

Melissa zegt ook, dat ze tot nu overwegend  positieve feedback heeft gehad. ‘Dat sterkt ons best. Wij merken ook op, dat klanten terugkomen en dat is dan een van de meetmomenten voor ons gedurende het proces.’ Om het aanbod op de vraag te kunnen voldoen, werken ze thans eraan om een grotere productie te hebben waarin ze ook de kwaliteit kunnen blijven garanderen.

Melissa en team hebben als boodschap voor andere ondernemers om actief op zoek te gaan naar welke positieve bijdrage ze zouden kunnen leveren in de maatschappij. ‘Start with a small step, believe in yourself, stay focused, keep working ,always strive for excellence and it will lead you to the next best one. Beginnings are usually scary, so when you find yourself at the beginning, just give motivation a chance to float up.’

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: