Drie verdachten diefstal auto’s uit autozaak opgepakt op Eureka Project

Het Korps Politie Suriname bericht woensdagochtend 30 juni, dat agenten van het politiebureau Kwatta afgelopen zondagavond K.G. (29) en G.P. (41) en de 29-jarige D.G. (laatstgenoemde door leden van het Regio Bijstand Team Midden) hebben aangehouden op het Eureka Project, waarna zij werden overgedragen aan de politie van het bureau Munder, waar een benadeelde op vrijdag 25 juni aangifte had gedaan van diefstal van twee voertuigen.

Onderzoek wees uit, dat een oplettende buurtbewoner op 25 juni de aangever alarmeerde, dat een verdachte man zijn autozaak was binnengelopen. Kort daarna zag deze buurtbewoner twee voertuigen het terrein uitrijden. Na ingesteld onderzoek door de zoon van de aangever, bleek er inderdaad te zijn ingebroken in de autozaak, en dat twee auto’s waren verdwenen.

Bij hun aanhouding trof de politie in de directe omgeving de twee gestolen voertuigen, die deels waren gesloopt, aan. Zowel de twee gesloopte voertuigen als het voertuig dat D.G. bestuurder bij zijn aanhouding werden in beslag genomen en overgedragen aan de politie van het bureau Munder.

D.G. verklaarde aan de politie, dat hij een taxirit moest rijden voor de twee andere verdachten. Hij viel door de mand, toen hij de politie een pand aanwees waar hij de twee mannen had opgehaald. Een Officier van Justitie die naast dat pand woont, zei de mannen en het voertuig nimmer te hebben gezien. K.G. en G.P. kwamen op dat moment verdacht over bij de agenten, aangezien hun lichaam en kleding besmeurd waren met modder.

Bij een ingesteld onderzoek in het voertuig van de verdachte D.G. trof de politie 26 pakjes vermoedelijk marihuana en 15 pakjes xtc-tabletten aan. D.G. hield de agenten voor, dat hij wist dat het om drugs ging, maar niet wist hoe het in zijn voertuig terecht was gekomen. Ook de drugs werd door de politie in beslag genomen.

Het drietal, dat meer op de kerfstok heeft, is na overleg met het Openbare Ministerie in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: