“Domheid” komt ook in een “pondje”

Je vraagt je soms af welke criteria men stelt om iemand in een functie aan te stellen in ons land. Is het op basis van een bepaalde ras, religie en of cultuur. Willen leiders wel slimme mensen om zich heen hebben of willen ze eerder mensen die gelukkig zijn dat dit hen is overkomen en de leiders alleen kunnen napraten? Een staatsfunctie zonder staat van verdiensten om enige maatschappelijke ervaring. Storend is het, dat er vaak zoveel “domheid”wordt uitgedraaid en dan moeten wij nog naar luisteren en eigen interne correctie komt er dan ook niet. Onlangs zei de “slimme” minister van Economische Zaken Saskia Walden, dat “No wan suma in Sranan o dede fu angri”. Dit tegen de achtergrond van de hoge winkelprijzen die men niet kan bedwingen. Wat ze niet snapt is, dat er in ons land in de moderne geschiedenis nog nooit iemand is omgekomen vanwege te weinig voedsel. Waarvan mensen omkomen is dat door de onzichtbare ziektes die mede veroorzaakt worden door nonsense beleid.

Laat wij wel stellen, dat de grote veroorzaakte armoede niet is ontstaan door toedoen van een deel van deze regering. Waarom wij zeggen een deel, daar de ABOP daar wel mede de veroorzaker is in de periode 2010-2015 te samen met de NDP. Deze regering met de VHP aan de leiding heeft wel hoge verwachtingen gekweekt die ze niet kan waarmaken.

Wat VHP-minister Walden niet weet en mist in haar algemene ontwikkelings denken is, dat in de armoede die er heerst mensen zich niet kunnen voorzien in hun levensbehoeften om een noodzakelijk menswaardig bestaan te kunnen leiden. Dan gaat het niet alleen om een broodje met boter, maar ook om drinkwater, kleding, huisvesting en gezondheidszorg. Allemaal zaken die de mens nodig heeft, ook voor zijn of haar levensgeluk. Een stukje menselijke bevrediging waar een ieder toch een glimlach van overhoudt, een glimlach die je niet meer ziet.

Het nonsense beleid tot geen beleid zorgt er voor, dat mensen in angst en stress leven welke ook de dood als oorzaak kunnen hebben. Hoeveel overlijden mogelijk niet alleen hierom, omdat werkenden die niet weten om te gaan met de angst en stress doorgaans eerder sterven dan anderen. Dit zegt onder andere dr.A. Carlyle, een Nobelprijswinnaar in medicijnen.
“No wan suma in Sranang o dede fu angri”, aldus, Walden.

Maar, is het niet door wat je eet je aan een maagzweer kunt lijden, maar eerder door datgene wat jou opeet? Dit is een citaat uit dr.Joseph F.Mantagno’s boek”The problem of Nervousness”.
Personen die uit het niets iets gratis hebben gehad, omdat ze een partijvlag mochten waaien en mee schreeuwen op een podium, die zijn opgevallen, zonder enige kunde en wijsheid. Ze hebben zich opgedrongen naar voren om gezien te worden en hebben de race gewonnen der “DOMMEN” gewonnen van de “SLIMMEN”.

Vandaar dat goed leiderschap dat onmiddellijk zou moeten zien en een gemeenschap niet kan blijven opzadelen met de onkunde die alleen maar tot meer ellende van angst en depressie kan leiden.
No wan suma in Sarnan o dede fi angri”, aldus de minister van Economische Zaken Saskia Walden. Maar, hoeveel zijn al niet geestelijk”dood”, kapot?
Sjaan V.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: