C-47 gebelgd over vervanging directieleden CBvS

Robby Berenstein, voorzitter van vakcentrale C-47, zegt over de aankondiging dat twee directieleden van de Centrale Bank van Suriname, CBvS, zullen worden vervangen, dat het ongehoord is dat zowel het personeel als de vakbond dit via de media moeten vernemen.

Berenstein spreekt over ingrijpende veranderingen bij de bank, die de bond via de pers te horen moet krijgen. Deze wijziging is met verregaande consequenties voor de bank, laat de bondsvoorzitter weten.

‘Voor zover we weten gaat het om mensen met heel veel kennis en ervaring. Een van de personen is gespecialiseerd in de relatie met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De andere heeft veel ervaring op het gebied van monetair beleid, dus vervanging zal gevolgen hebben voor de bank’, laat Berenstein weten.

Ook overleg ten aanzien van arbeidsverhoudingen met directie en vakbond verloopt voornamelijk via deze personen. ‘En de bank heeft het niet eens nodig gevonden om ons op tijd te melden, want dat betekent dat ook op dit gebied er sprake zal zijn van heel veel stagnatie.’

Berenstein noemt lopende afspraken en afspraken over arbeidsvoorzieningen en verhoudingen die hiermee in het gedrang komen en keurt het af om in de media te vernemen dat deze personen worden vervangen.

Wat Berenstein ook benadrukt is het feit, dat de bank zeer recent nog onstuimige tijden heeft doorgemaakt. ‘De bank is in opspraak geweest en feitelijk kan de bank dit soort zaken niet verdragen.’ De voorzitter van C-47 stelt dan ook, dat juist nu de bank kruipt uit de fase van imagoschade dit nu speelt. Hij stelt, dat de vakbond dit voor het eerst meemaakt. 

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: