Bertrand komt op als uitdager voor Franse presidentschap

Voormalig verzekeringsverkoper, Xavier Bertrand, is naar voren gekomen als een van de belangrijkste kanshebbers voor de Franse presidentsverkiezingen van volgend jaar tussen president Emmanuel Macron en extreemrechtse leider Marine Le Pen.

Het centrumrechtse blok van Bertrand presteerde dit weekend beter dan rivalen in de regionale stemmen van Frankrijk, waardoor de verkiezingen van 2022 veranderden in een verkiezing van 2022 in een drieledige wedstrijd, aldus Reuters.

De partijen van Macron en Le Pen leden beide grote tegenslagen, waarbij de regerende Republic on the Move (LREM) in beide stemrondes werd gedecimeerd en de extreemrechtse National Rally (RN) er niet in slaagde om voor het eerst een regio te winnen , zei AFP.

Een IPSOS/Sopra Steria-enquête laat op zondag laat zien dat Bertrands populariteit in het hele land stijgt. Het voorspelde dat hij 18% van de presidentsverkiezingen in de eerste ronde zou winnen, een aantal punten hoger dan eerdere peilingen en de kloof met Macron en Le Pen zou verkleinen, zei Reuters.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: